Testerky se svými přáteli testují osvěžující a stylový drink Cointreau Fizz! Už se těšíme na fotky a videa  

image
přihlašování uzavřeno
kolik se toho testuje
50
konec testování
7. 7. 2021

Nalaďte se na léto s osvěžujícím drinkem Cointreau Fizz      

Cointreau [kuantró] je prémiový pomerančový likér z Francie, jehož historie sahá až do roku 1885. Tento křišťálově čistý likér v sobě kombinuje dokonalou harmonii sladké a svěží chuti, která je výsledkem unikátního procesu destilace sladké a hořké pomerančové kůry. I díky tomu je Cointreau nejoceňovanější likér světa, který je základem pro světové drinky jako jsou Cointreau Fizz, Margarita, Cosmopolitan nebo Side Car. Kromě koktejlů je Cointreau vynikající i samostatný jako digestiv nebo aperitiv, zejména v kombinaci s čokoládovými a mírně hořkými sladkostmi, jako jsou čokoládové dorty.

Rodinná tradice z roku 1885

Cointreau se od roku 1885 vyrábí v palírně v údolí řeky Loiry ve francouzském Angers podle původní receptury zakladatele Edouarda Cointreau, který se pro produkci svého pomerančového likéru inspiroval u výroby francouzských parfémů a jejich procesu destilace. Cointreaudokonale vyváženou chuť získanou destilací směsi sladkých a hořkých pomerančových kůr, pro kterou ji milují barmani a mixologové po celém světě. Krátká a intenzivní destilace vytváří komplexní aromatickou paletu více než 40 různých aroma.

Nejlepší pomeranče z celého světa

Sladké a hořké pomerančové kůry jsou srdcem Cointreau a celá výroba začíná právě u nich. Cointreau každoročně zajišťuje výběr těch nejlepších pomerančů z celého světa, aby mohl vytvořit nejčistší možný likér. Pomeranče jsou osobně vybírány v nejkvalitnějších pomerančových hájích: sladké v Ghaně, Brazílii, Maroku a Španělsku, hořké pak v Tunisku a Brazílii. Jakmile jsou pomeranče shromážděny ve Francii, začíná proces ručního loupání a následného sušení na přímém slunci. To trvá tři až pět dní a jeho výsledkem je kvalitní sestava dokonale vyvážených pomerančových slupek, které zajišťuje identickou chuť, kterou v roce 1885 stvořil Edouard Cointreau.

Poctivá výroba

Podle původní receptury Edouarda Cointreau z roku 1885 se pomerančový likér destiluje v tradičních měděných nádržích a každá kapka je vyrobena pouze ze čtyř přírodních ingrediencí: pomerančové kůry, alkoholu, vody a cukru. Pro svoji chuť je Cointreau rovněž nedílnou součástí francouzské gastronomie a své využití najde jak ve sladkých, tak i slaných receptech. Vyzkoušet můžete například tvarový či čokoládový dort, palačinky, Crème brûlée, domácí zmrzlinu, nakládané ovoce nebo třeba pečenou kachna či kuřecí maso.

Cointreau Fizz – „Lehký drink s těžkým jménem“

Cointreau Fizz je osvěžující a stylový drink, který si snadno a rychle připravíte doma. Lehká je totiž nejenom jeho osvěžující chuť, ale také příprava. K jeho namíchání totiž potřebujete pouze tři ingredience a jeho přípravu tak zvládne opravdu každý!

Ingredience:

  • 4cl Cointreau                         
  • ½ limetky               
  • 10cl sody nebo perlivé vody

Příprava:

  1. Sklenici naplňte ledem.
  2. Nalijte 4 cl Cointreau 40 % GB.
  3. Přidejte šťávu z ½ limetky.
  4. Dolijte 10 cl sody nebo perlivé vody.
  5. Promíchejte a dozdobte měsíčky limetky


Více informací o pomerančovém likéru Cointreau najdete TADY.

Vybrané testerky

avatar
Duchajda
avatar
andreajara
avatar
Hanuliiiiik
avatar
Petra J.
avatar
Mika771
avatar
Sberatelka
avatar
pe_tulinek
avatar
Veronika S.
avatar
jarcca
avatar
Eliška S.
zobrazit všechny přihlášené