Jsou typické pro jih Francie. Pokrmům z masa a ryb propůjčí nezaměnitelnou chuť středomořské kuchyně. Ideální spojení s rybou a masovými pokrmy, jídly z grilu, do marinád.
Složení: Mořská sůl s jódem, rozmarýn, tymián, paprika, petržel, kurkuma, pískavice řecké seno, bazalka, saturejka, estragon.
- Možnost mletí najemno i nahrubo.
- Praktické použití víčka i jako odměrky, namelu si v zavřeném mlýnku, pak víčko odšroubuji a nasypu tolik koření, kolik potřebuji, aniž by mi vnikla do mlýnku pára z hrnce, pokud bych mlela přímo nad ním – ochrana proti zvlhnutí obsahu mlýnku.
- Výrazná chuť i vůně, která vzniká čerstvým namletím koření a bylinek.
- Hezký design, který se dobře drží a umožňuje rychlé použití.
- Velký výběr různých koření a směsí bylinek.
- Chytré rozlišení barevnou řadou, která urychlí výběr již při nákupu – intuitivně například zelený vršek značí bylinky, bílý sůl, černý pepř či červený papriku nebo chilli.
- Snadná recyklovatelnost – celý mlýnek i s plastovým vrškem je možné vhodit do kontejneru na sklo.
Více informací najdete TADY.
Mrkněte TADY, připravily jsme pro vás tip na recept
s použitím provensálských bylinek Kotanyi.
